fbpx

materialer

316L rustfritt stål

I dag blir flere og flere piercingsmykker laget av 316L rustfritt/kirurgisk stål. Dette er et sølvgrått og blankpolert materiale som ser meget bra ut. Fordelene er mange: det er rimelig, har en blank og fin overflate, det ruster ikke, det kan steriliseres og poleres. Kirurgisk stål bør ikke brukes av de som har nikkelallergi (det kan forekomme opptil 12% nikkel i 316L rustfritt stål). Det lekker lite nikkel ut av 316L stål, men har man reagert tidligere, er det like greit å holde seg unna. Stål kan fint brukes i en grodd piercing.

Bioplast/bioflex

Bioplast/bioflex er et allergivennlig materiale som med fordel kan brukes i oralpiercinger (barbeller til tunge og labret til leppe). Det er et fleksibelt og mykt materiale som sliter minimalt på området det brukes i. På denne måten unngår du slite- og støtskader på tenner og tannkjøtt. Smykker av bioplast kan brukes under røntgen og operasjoner.

Akryl

Akryl er en type plast som ofte brukes i mange typer piercingsmykker. Vi har smykker som er både helt og delvis laget av akryl. Akryl er et allergivennlig materiale. Har du nikkelallergi er altså dette et godt alternativ. Vær oppmerksom på at akryl ikke tåler alkohol spesielt godt. Bruker du f.eks. akryl i tungepiercingen og drikker alkohol, kan den miste både glans og farge. Fordi akryl har en tendens til å ta til seg bakterier lettere enn f.eks. titan, bør man vente med å bruke akryl i en fersk piercing. Vent til den er skikkelig grodd og vær nøye med hygienen.

PTFE

Veldig likt bioplast. PTFE er godkjent som implantatmateriale og er på lik linje med bioplast allergivennlig. Smykker av PTFE kan brukes under røntgen og operasjoner.

Stein

Vi har smykker som er laget av eller dekorert med naturlig stein som hematitt, amazonitt, tigerøye og obsidian for å nevne noen. Dette er alle steiner som forekommer i naturen forskjellige steder rundt om i verden. Smykker av stein kan brukes av de som har nikkelallergi. Vær oppmerksom på at dette materialet varierer veldig i utseende, derfor kan du få tilsendt f.eks. to plugger som er litt forskjellige i fargen/mønsteret. Vi prøver å matche parene så godt vi kan.

Titan

Titan er et grunnstoff med en overflatestruktur som er ganske likt vann. Kroppen vår inneholder som kjent store mengder vann, så dette er det metallet som er lettest for kroppen å akseptere. Titan er også fritt for nikkel og et godt alternativ for deg som har nikkelallergi. Andre kjennetegn på titansmykker er en litt mørkere gråfarge og en lav vekt. Våre titansmykker er som regel av grad 23.

Tre

Når det er snakk om piercingsmykker av tre, er det som regel tunneler, plugger og tapers. Det er flere fordeler ved å bruke smykker laget av tre: det er allergivennlig, lett, luftig og påvirkes ikke så lett av temperatursvingninger. Vær oppmerksom på at dette er et organisk materiale og kan endre form og farge om det utsettes for sterkt sollys eller mye fukt over lang tid. Det kan forekomme ulikheter i smykkene som er laget tre. Tresmykker kan fint brukes i en grodd piercing (vi anbefaler altså ikke at man strekker med tresmykker).

Eloksert/anodisert titan

Titaneloksering er strukturbehandlet titan som gjør at smykket endrer farge (dessverre ikke permanent). Elokserte/anodiserte titansmykker er helt ufarlige og kan brukes i ferske piercinger.